tirsdag 6. juli 2010

Knekkebrød

Vi har fått skikkelig dilla på hjemmelagde knekkebrød. Supersunne og lete å lage.
Deler oppskriften: (dette er min egen oppskrift, "orginalen" er med sammalt grov)

2 dl siktet rugmel
3 dl havrgryn
2 dl havrekli
2 dl solsikker
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
6 dl kaldt vann
- Rør sammen

Stekes på 180 grader i 15 minutter. Ta ut å rut opp i passe størrelser. Så steker du de i 30 minutter til.
Jeg pleier å åpne ovnsdøra 3-4 ganger for å slippe ut damp.
Etter endt steketid: Slå av ovn, ha en gløtt på døra og la begge brett stå inni til ovnen er kald.

Stekes rett på brettet som er fuktet med vann, fordel røra utover hele brettet. Er litt klissete røre, så jeg pleier å smøre ut med hendene. Dette er til 2 brett. Avkjøles på rist.

(man kan ha salt i røra, ha honning i vannet, hakkede valnøtter i, urter i..bare å prøve sæ frem)
Nam!!!

1 kommentar: